AGE-GROUP IRONMAN

TRIATHLET

sobota, 14. april 2012

Čas za novičke


Od zadnje objave je minilo že nekaj časa in od takrat do sedaj, se je zgodilo kar nekaj stvari.
Udeležil sem se dveh tekaških prireditev, dobil novo zaščitno opremo in naredil nekakšen plan kako oddirkati IM v Avstriji.
Pa tudi na očetovsto sem se že kar privadil ;) Najin sinček je pravi angelček in sem prav ponosen na vlogo očeta ;)
Pa gremo lepo po vrsti:

- 18.3.2012 sem se udeležil zelo lepega teka na obali POVEŽIMO SOLINE. V zimskem času sem opravil kar nekaj dobrih treningov teka, zato sem se odločil, da poizkusim teči kar se da hitro, pa da vidimo kaj to prinese. Takoj po štartu je šlo na polno in tudi tako se je nadaljevalo vse do cilja, kjer sem pritekel do 4.mesta absolutno in se spustil pod 30min (točno 29min48s). To je bil moj max. ta dan.

-25.3.2012 pa sem šel na MALI KRAŠKI MARATON, kjer sem tekel na 21km. Ker sem vedel, da je pipravljenost teka na visokem nivoju, sem tudi začel tako, a letošnje vreme ni bilo naklonjeno tekačem, saj je večji del trase pihal veter v prsa in to je zelo utrujalo in se poznalo na času. Na koncu sem bil s tekom zelo zadovoljen, sam sem dal vse od sebe in zasedel 9.mesto ABSOLUTNO in 3.mesto v KATEGORIJI s časom 1.18.23.

Poleg vsega pa sem letos dobil nove pripomočke, ki me bodo ščitili na kolesarskih treningih in v prostem času ter mi nudili več udobja in varnih kilometrov.
Sedaj mojo glavo in oči ščitijo izdelki CATLIKE.
Hvala trgovini PROBIKE WEAR za zaupanje.



Sedaj pa še moj plan dela in načrt za IM v Avstriji.
Letos zaradi vloge očetovstva ter dodatne službe v Ljubljani, treniram drugače kot sem bil navajen do sedaj. Opravim manj treningov, a tiste, ki jih opravim, delam kar se da z veliko intenzivnostjo.
Tako mi je do sedaj uspelo delati nekako 1 do 2 plavanja, 1 do 2 kolesa, 2 teka (vsake toliko tudi 3) na teden.
Ob takem sistemu treniranja in izvedbi pa sem sedaj opazil, da sem na tekaškem delu od lani napredoval, pri plavanju malo nazadoval, a še zmeraj zadovoljivo. Nivo plavanja se bo dvignil v maju in juniju, ko bom lahko plavalne treninge izvajal tudi v morju. Nekoliko peša kolo, ki pa ga bom dodal sedaj, ko bodo dnevi malo daljši in toplejši ter se bo dalo kolesariti zjutraj in zvečer.

Ob tem sistemu treninga sem se odločil, da bom letos za razliko od lani, malo manj tekmoval in bom mogoče na pomembnih tekmah, zaradi tega posledično bolj spočit in bom iz sebe lahko iztisnil še kaj več kot drugače. Prva pomembna tekma bo na sporedu 28.4.2012 DP v DUATLONU.

Pa še moj cilj za IM v AVSTRIJI glede na mojo zmožnost treniranja:
Ker vem, da je plavanje moja močnejša disciplina, še posebej ko je v igri neopren, bom na tekmi poizkusil s plavanjem in menjavo opraviti v 55minutah, kolo malo z rezervo, nekako tako kot lani-okoli 5ur in 5min z menjavo, bom pa poizkusil riskirati na teku in se približati času okoli 3ure na teku.
Če bo vse potekalo tako kot do sedaj, se lahko zgodi, da bom popravil svoj osebni rekord, ki znaša 9ur20min in s tem bom več kot zadovoljen.

Če mi to uspe, bom mogoče dokazal, da se lahko z drugačnim pristopom (ni vedno vse v količini) doseže dobre rezultate ali pa postavlja osebne rekorde.