AGE-GROUP IRONMAN

TRIATHLET

ponedeljek, 28. julij 2008

22.GOSSELSDORFERSEE VOLKSTRIATHLON

V soboto sem se udeležil sprint triatlonu v z razdaljami 550m/32km/7km v Avstriji in se uvrstil skupno na 5. mesto, v svoji kategoriji sem zasedel 4. mesto. Zmagal je 3-tje uvrščeni iz IM v Celovcu Hanes Hempel. Škoda, da je bilo ponovno slabo vreme in na nekaterih delih proge močan veter. Drugače zopet pohvala organizatorju za izvedbo tekme.
Poročilo & slike še v nastajanju.... :)

Rezultati:http://www.pentek-timing.at/results/show_results_db.php?veranstnr=10762&racenr=1

Lp

četrtek, 17. julij 2008

PRVI POIZKUS SE JE KONČAL Z ODSTOPOM

No pa sem le dočakal svoj prvi IM.

Jutro pred štartom sem se počutil zelo spočit in močan, kar me je navduševalo, problem je bil le ta da nisem imel treme! Pred štartom sem mogel preveriti še opremo, napumpati gume, ter dati hrano na kolo. Ko sem to ušpesno napravil sem se podal proti štartu, kjer sem se rahlo ogrel in potem čakal na začetek dirke.

Začetek se je začel z močnim pokom iz topa in sledilo je hitro plavanje, ki se je nadaljevalo celotno dolžino. Presenetljivo nisem imel nobenih težav in sem brez problemov držal skupino.


Ko smo priplavali v kanal sem nekako videl da sem v prvi zasledovalni skupini, kar mi je še dodatno vlilo moči. Sledila je menjava, v kateri sem videl tudi kasnejšega zmagovalca Marina in kar nisem mogel verjeti.



Na kolesarskem delu se je hitro naredila skupina v kateri sem bil tudi sam poleg vseh boljših Avstrijcev, Patrceviča, Pečnika,...Sam začetek se mi ni zdel nekako prehiter, vendar bi se mogel osredotočiti na svoj tempo in ne držati skupine. To se je kasneje izkazalo za hudo napako ki sem jo plačal nekje na 150km ko mi je zmanjkalo moči za nadaljevanje neke normalne tekme.


Moj prvotni plan je bil, da bi kolo vozil 4ure50min (c.a.a. 37.5km/h), sam pa sem že prvi krog vozil krepko prehitro. Prevozil sem ga v 2urah20min (c.a.a.40km/h).



Po končanem kolesarskem delu sem bil brez prave volje za nadaljevanje tekaškega dela, ker sem vedel, da ne bom uspel teči tako kot sem si zastavil pred tekmo. A sem si rekel poizkusi in boš videl kako bo šlo!

Po menjavi sem hitro opazil, da ne gre kot bi moralo, nikakor ni hotelo steči. Po 15km pa so me začeli bolet se gležnji in zeblo me je. Vse to je bil znak, da je z mojim nastopom konec, vsaj kar se nekega rezultata tiče. Po 21km pa sem se odločil, da raje odstopim, kot pa da se poškodujem ali dodatno izčrpam in ogrozim nadaljevanje sezone.

Vsaka šola je za nekaj dobra in nekaj stane. Moja je na žalost odstop, a nisem vrgel puške v koruzo, tudi potrlo me ni, in zato bom sedaj še malo bolj treniral.

Sedaj malo regeneracije potem pa priprave na SP v dolgem triatlonu na Nizozemskem.








sreda, 9. julij 2008

ŠE MALO...


Sedaj so opravljeni še vsi aktivacijski treningi. Počutje je super in upam, da tako tudi ostane. Presenetljivo nimam sedaj še nič treme, kar me malo čudi, saj bo to moj PRVI IRONMAN.
Te dni bom opravil še servis kolesa in ostale opreme, da me na dan tekme kaj ne preseneti, dvignil številko, počival in zelo veliko jedel:) Predvsem pašte;)

četrtek, 3. julij 2008

2.X-TRIM TRIATHLON ZELTWEG

V ned.29.6.08 sem se udeležil tekme na Avstrijsko-Štajerskem. Tekma je štela za Štajerski pokal, zato tudi konkurenca ni bila slaba. Za to tekmo sem se odločil, da še zadnjič preizkusim svojo pripravljenost pred IM.

Sama tekma, organizacija...je potekala, kot je potrebno, brez vsakeršnih zapletov, tekoče in organizirano. Lahko samo rečem, da kdor še ni bil v Avstriji na kakšni tekmi, naj to stori, ker mu zagotovo ne bo žal in bo lahko primerjal organizacijo med Avstrijo in Slovenijo in takoj dobil odgovor, zakaj je pri sosedih triatlon tako napreden! (v Sloveniji se bi le delno lahko primerjale tekme pod organizacijsko taktirko TK Ribnica, Bled in letos še Maribor. Vse ostalo, je daleč od tega, kako bi morala izgledati tekma)

Poročilo s tekme:
Plavanje se je odvijalo v jezeru, kjer je bilo potrebno preplavati 2 kroga z vmesnim izhodom iz jezera (za gledalce).Plavanje je bilo dovoljeno z neoprenskimi oblekami, kar mi je zelo odgovarjalo.
Tako, da sem iz vode prišel prvi, še z enim Avstrijcem. Po hitri menjavi sem se podal na kolo (vožnja v zaveterju je bila prepovedana). Ker plavalnega kolega ni bilo od nikoder sem se podal na solo vožnjo proti cilju. Prekolesariti smo morali 2 kroga po 20km z vmesnim klancem c.a.a. 4km. Vožnja na prvi poziciji mi je dala še dodatne moči in tako sem prvi zaključil krog in se podal v drugega. Kmalu sem za seboj zagledal skupino, ki me dohiteva in me je potem tudi ujela. Nekje na 25-26 km so se pripeljali mimo 4 (seveda vsi v zaveterju in so delali menjave, kar sem videl kasneje). Sam se odločim, da naredim razliko 5-7m in jih poskušam držati, ker tudi na IM bo potrebno voziti na takšni razdalji. Upešno sem prikolesaril do menjave, ker jo hitro opravim in se podam še na 10km tek. Pretečti je bilo treba 4 kroge. Sam začetek teka je bil dokaj hiter in kmalu sem se odločil, da prehiter za mene. Tako sem začel svoj tempo, ki pa se je na koncu izkazal za hitrega (10km sem pretekel v 34.45). Skozi celotno tekaško progo sem bil na 2.mestu in tako tudi potem zaključil tekmo.
Za zmagovalcem zaostal za dobro minuto. Kar me razveseli sam sem šele v cilju videl, da je zmagovalec Gernot Seidl, ki bo 13.7.08 tudi nastopil na IM.

Sedaj še nekaj dni treningov in potem tekma!!!