AGE-GROUP IRONMAN

TRIATHLET

torek, 30. junij 2009

Še samo 5 dni

No pa smo dočakali tudi to, da me do tekme loči manj kot teden dni, natanko 5 dni. Od zadnje objave pa do danes sem opravil nekaj treningov, nekaj jih zaradi slabega in predvsem mrzlega vremena nisem uspel, za zadnji težek trening pa sem se udeležil plavalnega maratona od Portoroža do Kanegre v dolžini 5km ( realnih je bilo okoli 4,5km).
Sama pripravljenost se mi zdi da je OK in upam na borbo do cilja za rezultat, ki pa bo takšen kot bo.
Bo v okviru moje trenutne pripravljenosti.

Poročilo plavalnega maratona Portorož-Kanegra:
V čet.25.6.09 sem se odločil, da naredim še zadnji preizkus in trening pred IM v Celovcu in sem se udeležil plavalnega maratona, kjer sem od 59 plavalcev in 12 plavalk zasedel absolutno 2. mesto, v kategoriji pa zmago. Ker je bila voda bolj mrzla (21.st) in ker sem hotel tudi roke navadit na neopren, sem plaval z neoprenom.
Takoj po štartu sem potegnil, da sem se izognil gneči, potem pa celotno razdaljo preplaval v svojem ritmu, ki je bil po prihodu v cilj glede na rezultat dokaj močan. To me je presenetilo, saj se za ta rezultat nisem matral in sem med plavanjem zelo užival. Zraven pa sem dobil potrditev, da je plavalna forma visoka in da lahko pričakujem na IM napovedano, iz vode in na kolesu po 55 min .

Rezultati:http://www.maratonumag.hr/rezultati/rezultati_Pir.zaljev.htm

LP

ponedeljek, 15. junij 2009

Zadnji 3 tedni in piljenje detajlov



Do IM v Celovcu me loči še točno 21dni. Tako sem z današnjim dnem vstopil v zadnji 10dnevni cikel v katerem bo še kar nekaj preplavanih, prekolesarjenih in pretečenih kilometrov.
Zadnjih nekaj plavalnih treningov bom tako opravil s PK Koper (zahvala za možnost le tega), enega daljših kolesarskih treningov bom odpeljal na progi IM v Celovcu (za osvežitev spomina), tekaške pa delal na obali, kjer upam da vročina ne bo premočna.
V tem sklopu bom plaval tudi plavalni maraton od Portoroža do Kanegre- 5km, ampak zgolj zato, da se rame in roke navadijo na neopren. (čas bo drugotnega pomena).
Če mi uspe opraviti še vse te treninge, potem bi na tekmi moralo nekako iti po planu. (priti v cilj da se na progi niti enkrat ne ustavim). Napoved časa je lahko zelo varljiva, ker si potem čez celotno tekmo pod nekakšnim pritiskom in se lahko zgodi da te potem to ubije...
Drugače pa je moj plan že izdelan in bo izdan po tekmi, pa bomo videli koliko sem ga realiziral oz. zadel.

Se bo našla še kašna objava pred tekmo;) Dodajam pa še slikci s prvakom Celovca

četrtek, 4. junij 2009

Samo še mesec dni do IM


Ker je do tekme IM v Avstriji samo še 1 mesec, bom razkril svoj plan in želje, ki jih imam za to tekmo.
Ker se sedaj že 14 dni borim z nekim virusem in se ne uspem 100% pozdravit bo moj glavni cilj v Avstriji prihod skozi cilj...
Sedaj bom poizkusil še 14 dni opraviti par kvalitetnih treningov in potem zadnjih 10 dni kvaliteten aktivni počitek.
Ta tekma mi tudi ni vrh sezone, ker vem da v PRO kategoriji ni možno pridobit slota za Hawaiije (to je tudi moj zadnji nastop v kategoriji PRO, od te tekme dalje bom tekmoval v kategoriji M30)
Pa vseeno sem si zastavil tudi podcilje, katere bom poizkusil uresničiti...

Plavanje: cilj mi je da po 55 min že sedim na kolesu in se podam na 180km dolgo pot (odločil sem se da plavam malenkost počasneje kot lani in na ta način prihranim nekaj moči, ki mi bo čez celotno tekmo še kako prav prišla)
Kolo: ker sem ga lani kljub svoji napaki in prehitri vožnji peljal pod 5 ur, bi rad tudi letos kolo pripeljal nazaj pod 5 urami. Se pravi če bo vse OK bi rad šel na tek po 5 urah 55min. Lahko se zgodi da tudi malo hitreje oz. počasneje.
Tek: glavni cilj teka bo, da se med samim tekom niti enkrat ne ustavim. Tempo s katerim bom začel bo c.a.a. 4.30/km potem bom pa skozi sam tek videl kako bo.

Nikakor nočem plačati davek prehitre tekme, zato jo bom poizkušal oddirkati z glavo. Če bo šlo nekako po tem planu, vam potem povem tudi plane za naprej.
Naslednja tekma bo EP v dolgem triatlonu (Češka, kategorija M30)

sreda, 3. junij 2009

Slike St. Poelten

Tako se je začelo (hrana;))



naš dom


portret in posluh


priprava koles


čiščenje


kolo v box


Matej je zrastel;)


moja ljubezen:)


zadnji treningi


še na WC ni mira


v tekaškem boxu


z Dejanom


Marino, moj nasprotnik v Celovcu;))


iz 1 v 2 jezero


proti menjavi in na kolo


že s kolesa in na tek


hitro v cilju


vsi zadovoljni


še enkrat


pa še sita skupinska;)