AGE-GROUP IRONMAN

TRIATHLET

ponedeljek, 28. september 2009

LEPA JESEN

To objavo namenjam trenutnemu vremenskemu stanju, ki je nadvse prijazno. Skoraj idealne temperature za izvajanje treningov, sprehodov, posedanj na kavici ob morju in še kaj več...
Upam samo, da se bo tako vreme tudi še nekaj časa nadaljevalo, tudi če temp. malo padejo, samo da bo sonček;)
Pa še nekaj o treningih:
Počasi se bliža 1.november, ko bom začel z resnimi treningi za sezono 2010, kjer bo tako kot letos glavni cilj IM AVSTRIJA, SP v dolgem triatlonu v Nemčiji, vse ostale tekme bodo namenjene treningu in druženju v prijetni družbi...
Že skoraj dober mesec izvajam lahkotne treninge, skrbim za člane ŠD 3ŠPORTa in poizkušam, da se telo sprosti in spočije, ker bo potem sezona 2010 zopet dolga in ne bi rad da se prehitro nasičim vsega skupaj.

Samo za inf. letos bo na LJ-maratonu nastopilo 32 članov ŠD 3ŠPORTa na vseh razdaljah (10,21,42)km
LP
LP

ponedeljek, 21. september 2009

Trening tekma 21km KP-MUGIA

V ned. 20.9. sem se za trening udeležil tekaške tekme KP-MUGIA v dolžini 21km, to pa zaradi tega, ker sam tako hitrega teka na treningu ne bi naredil, pa še družba je bila zelo dobra.
S časom 1.21.30 sem lahko zadovoljen, saj v tem času nisem delal posebnih treningov za 21km in tudi nisem se hotel zopet "matrati". Tega je bilo za letos dovolj;)
Poleg tega sem pa preizkusil tudi nove nogavice CEP v pink izvedbi in moram povedat da so se obnesle super. Vrjetno bodo postale pravi hit.
Sedaj 14 dni treninga in potem zopet ena lepa 21tka za trening- Nabrežina (Italija)

del mojega modnega dodatka, več pa 26.10. v Lj;)

sobota, 12. september 2009

Žal odstop


Prvi poizkus preteči ultramaraton iz Celja v Logarsko dolino se je žačl končan predčasno. Ker sem se tekme lotil zgolj zaradi tega, da vidim kje so meje, se tudi nisem preveč pripravljal za to tekmo, kar se je kasneje pokazalo za slabo.
Sam štart je bil v centru Celja ob 6 uri zjutraj. Vreme ni bilo kaj prida, saj je celo noč deževalo in tudi štart je bil ob spremljavi dežja. No in tako sem se potem podal na svojo dolgo pot, med katero je bilo tudi nekaj sonca, veliko mokrote in dežja.
Pot je vodila po stranskih poteh ob reki Savinji vse do Ljubnjega, kjer smo prvic malo bolj normalno tekli. do tedaj je bila cesta bolj blatna pot, kjer smo se morali non stop izogibati blatnim lužam. Ampak vseeno ni bilo tako slabo kot je sprva zgledalo...
Pred začetkom sem si zadal cilj, da tekmo končam pod 6 uram. Zato sem tudi začel nekako tako. Prvih 42km, ki so malenkost lažji sem pretekel v 3urah 14min (kar je bilo povprecje 4.33/km).
Do tega predela trase je slo vse brez problemov, ki pa so se potem kaj hitro pokazali. Na 45km me je zabolelo v desni preponi, ki potem ni dopuščala normalnega koraka, ampak bolj šepanje. Ker bolečina nikakor ni pojenjala ali se umirila, sem se na 50km odločol, da rajši odstopim, kot pa da se poškodujem in ogrozim začetek priprav na naslednjo sezono.

Vrjetno bom še poizkusil s ultramaratonsko preizkušnjo, vendar se bom nanjo malenkost bolje pripravil...


Sedaj je v planu samo še LJ-maraton 42km, kjer bo cilj čas okoli 3ure. Na podlagi tega časa pa bom potem tudi začel s treningi za IRONMAN, kjer mi bo glavni cilj preteči maratonsko razdaljo v 3 urah.

Začetek mojih priprav za naslednjo sezono bo prvi teden v novembru, glavni cilj pa IRONMAN Celovec in čas pod 9ur!
Lp