AGE-GROUP IRONMAN

TRIATHLET

sreda, 12. maj 2010

Uspešen vikend

Z vikendom se je tudi zame začela triatlonska sezona in nekakšen preizkus trenutne pripravljenosti.
To sem še kako potreboval, saj sem v svoj program uvedel nekatere novosti, ki pa so se že pokazale za pozitivne.

V sob. 8.5. sem se udeležil 1/2 IRONMANa v Avstrijskem Murecku (Rocksee, 1500m/88km/20km)
Na tekmovališče sem prišel en dan prej, si malo ogledal progo in hito videl, da bo proga zelo hitra (vsaj kolesarska).
V sob. smo se pred štartom dobili še s preostalimo člani ŠD 3ŠPORTa, se skupaj ogreli in naredili nakaj slikic.
Pred štartom smo ugotovili, da predpisana razdalja plavanja ni 2km ampak malo manj. Glede na kasnejše čase, je bilo okoli 1500m.

Samo plavanje je minilo brez večjih problemov, hito sem si izboril dobro pozicijo in jo ohranil do izhoda iz vode. (iz vode sem prišel 3 in prvič preizkusin novo neoprensko obleko SPEEDO in moram rečt da je preprosto super)
Sama voda je bila presenetljivo topla, tako da ni bilo večjih težav.
Po hitri menjavi se podam na kolo v upanju da prvi krog odpeljem sam.
In res začnem v nekem visokem ritmu (edina slabost je bila, da sem bil brez aero balance, imel sem navadno kolesarsko in sem tu izgubljal dragocen čas), ko me po 5km ulovi Andrej Vištica, nisem se oziral na njega in vozil v svojem ritmu (on se je malenkost odaljil). Težave je povzročal veter v prsa in iz boka. Ko pridem do prvih 2 hribov ki sta bila na trasi, grem lepo tekoče in brez pretiravanja. Po drugem vzponu pa je sledil najlepši del kolesarske trase-spust, kjer sem kolo poglan do max. hitrosti 95km/h.
Malo pred vstopom v drugi krog kolesa me doheti skupina 5 kolesarjev, ki pa so peljali kot da bi bilo zaveterje dovoljeno;( sam si nisem preveč belil glave s tem in držal razdaljo ter se peljal z njimi. Na bregih dohitimo še Matio Milovana (on je priplaval prvi iz vode), tik pred menjavo pa še Andreja Vištico.
Pa še podatek, ki me je med samo tekmo zelo razveselil, sodnik je v moji skupini podelil kazen za "draftin" (tistim štirim ki so se draftali), saj enkrat nisem bil udeležen te kazni, ki sem jo v Avstriji dobil že kar nekajkrat;)

V menjavi hitro obujem nogavice CEP in se podal na tek. Občutki kaj naj na teku pričakujem so bili mešani, saj v zadnjem obdobju ne tečem zelo pogosto (1*tedensko)
Cilj pred tekmo je bil tempo okoli 4.15/km, seveda sem zacel malenkost hitrej (4.00-3.55/km)
Hitro sem spremenil načrt in si rekel, da poizkusim to držati dokler gre. In šlo je do konca, brez vsake težave. Kar me je v cilju zelo razveselilo in navdalo z optimizmom za prihajajoče treninge in tekme.

Tako sem na tekmi zasedel absolutno 5.mesto in 2.mesto v kategoriji M30

REZULTATI
SLIKE

V nedeljo pa sem se udeležil še šprint triatlona na Ptuju. Klub malenkost težjim nogam in ne optimalni regeneraciji, sem štartal v upanju na lepo tekmo.
A takoj po začetnem poku, sem vedel da bo to zopet ena dirka kjer bo šlo na polno;)
Plavanje za razmere zelo solidno, na kolesu lepa skupina, kjer so izmenično vlekli, a sam po dobrih 15km nisem mogel več in sem se preprosto vozil v zavetrju (so se začeli poznati učinki sobotne tekme)
Na teku pa borba za dobra mesta in na koncu 10.mesto absolutno in 3.mesto v kategoriji, kar glede na dan prej sploh ni tako slabo;))

REZULTATI
SLIKE (na eni od slik pa se bo videla tudi lepa sinhronizacija tekaškega teka;)
foto by Nena


Sledila je regeneracija, sedaj pa veselo na delo
30.5. me čaka že drugi 1/2 IRONMAN v St.Poeltenu