AGE-GROUP IRONMAN

TRIATHLET

petek, 17. junij 2011

POČASI BO...

Kar veselo se bljiža datum 3.7.2011 ko bo na sporedu IRONMAN v Avstriji (moj 3 na tem prizorišču)
In kako je s formo oz.pripravljenostjo?

Mislim, da plavalna forma je dobra, to so pokazale tudi tekme na katerih sem nastopil (predvsem šprint triatloni) in vedno sem pripraval iz vode med vodilnimi. Tako da plavanja klub nekoliko daljši progi me ni strah in z menjavo napovedujem čas okoli 58min (bo najmanj 200m teka iz vode pa do koles, zato bodo letos tudi časi plavanja slabši od preteklih let).

Kar se tiče kolesa, pa je letos neznanka. Ker sem imel smolo pri dobavi novih koles (datumi prihoda so se vedno znova spreminjali) in nisem mogel kvalitetno trenirat oz. voziti dolgih razdalj (za trening sem 2meseca in pol uporabljal gorsko kolo), ne vem kaj naj pričakujem. Do 4ur še gre, potem pa je vse neznanka in zato bom letos poizkusil z malenkost počasnejšo vožnjo, kar naj bi po preračunih pomenilo da bi z menjavo vred opravil cca v 5ura 15min.

Tek pa je vedno znova poglavje za sebe in je odvisen od tega koliko energije si potrošil že prej. Zadnji treningi so šli OK (čeprav sem bil slaba 2 meseca poškodovan). Tudi zadnji pretečen maraton (pri projektu NEVER GIVE UP) je pokazal dobro pripravo... Maraton sem pretek v času 3ure12min in avg. pulzu 140 (s tem da je bilo prvih 21km v času 1ura 41min, drugih pa v času 1ura 31min)
Iz tega testa sem si tudi zadal cilj da bi maratonsko razdaljo pretekel v času okoli 3ure 15min...

Če bi se vse teko izšlo kot načrtujem, bom cilj videl po cca 9urah in 30min, kar bi bilo na okoliščine ki sem jih prestav izvrstno in bi mi dalo neko novo energijo za naprej...

No pa da vidim za koliko se bom zmotil;)