AGE-GROUP IRONMAN

TRIATHLET

sreda, 3. december 2008

FIRENCE MARATON

V Firence smo prispeli v soboto, kjer nas je pričakalo muhasto vreme, kakršno je bilo napovedano tudi za nedeljo, kar nas ni najbolj razveselilo.

Po prihodu smo se napotili dvignit štartne številke ter potem v apartma na pašto;)

Po kratkem počitku je sledil tudi ogled Firenc. Firence same so zelo lepe, zelo veliko je butikov in zlatarn, a o cenah ne bi, ker so bile za nas vrtoglave!

Po kratkem sprehodu pa Firencah smo se napotili v apartma, kjer je sledil se zadnji paštin obrok pred tekmo in potem priprava opreme za tekmo. Ko smo vse opravili smo se odpravili k počitku v upanju da se zjutraj zbudimo v suho jutro.

Zbudili smo se v oblačno nedeljo, ki sprva ni napovedovala dežja, a se je kasneje malo spremenilo. Po zajtrku smo vzeli vso opremo in se podali na štart, ki je bil predviden za ob 9.20.

Ogrevanje je potekalo po suhem vremenu, a so se nad nami ze zgrinjali temni oblaki, ki niso napovedovali nič kaj obetavnega! In res takoj ko smo se vsedli na avtobus, ki nas je peljal na štart je tačelo deževati in pihati. Tako, da smo na štart čakali v dežju in premraženi.
Tako, da nas je dež potem spremljal prve 4km, potem pa ponehal, vmes je posilao celo sonce in tudi dež nas je ponovno obiskal;)
Po samem štartu sem se poizkušal držati zastavljenega cilja 3.55-3.50/km. To mi je kar nekaj časa lepo uspevalo, vendar pulz ob tem ni bil dovolj nizek, kar me je zelo presenečalo. A vseeno nisem popustil v tempu in sem nadaljeval zastavljeni tempo. Vse do 33km je šlo normalno, potem pa so se začele krize in boj za preživetje do cilja. V cilju se čas ustavi pri 2.52.04, kar na prestano in razmere, ki so bile na tekmi sploh ni slabo. Tako, da ne morem bit ravno najbolj razočaran nad tem in pretirano zadovoljen tudi ne.








Kot kaže je vsak maraton zgodba zase in tudi ta je bil.

Sedaj malo počitka in potem novim zmagam nasproti!

Ni komentarjev: