AGE-GROUP IRONMAN

TRIATHLET

sreda, 18. junij 2008

MARATON FRANJA

V ned. 15.6.08 sem se udeležil kolesarskega maratona Franja (156km), ki nas je pričakal v sončnem vremenu. To je bi pravi mali čudež, saj je bilo pred tem dobrih 14 dni pravo aprilsko vreme in je bilo prav mučno opravljati treninge.
Ampak za vsakim dežjem posije sonce in tudi na Franji je!
Maraton je bil nekakšnja preizkušnja forme pred IRONMANOM. Tekma je v celo uspela super in sem bil zelo zadovoljen z doseženim rezultatom, ki je bil 3ure 39min 27sek, kar je pomenilo 94.mesto med 1654 moškimi udeleženci in 12 min. zaostanka za prvim. Kar v primerjavi s tem, da so bili spredaj sami kolesarji niti ni dosti.
Štart maratona je bil v BTC in že na samem štartu je bila opaziti veliko število kolesarjev, ki so nestrpno čakali štart. Štart točno ob 9.00, ki nas je popeljav v strnjeni koloni po Ljubljani(tudi mimo Prešernovega spomenika) do Viča in naprej do Brezovice, kjer je bil štart maratona.
Tam se je pa začelo. Takoj 45km/h in več do Vrhnike. Vmes tudi kakšen padec. Prva selekcija je bil Vrhnjiški klanec, kjer je letelo okoli 30km/h. Na vrhu klanca so se naredile grupe, ki so potem skupaj kolesarile proti Idriji. Malo pred Idrijo pa se je naredila velika grupa v kateri sem bil tudi sam. Kmalu ugotovim, da je to prva grupa, saj je pred nami vozil avto. To je bilo res super! Sedaj bo razliko naredil vzpon na Kladje!
Ko se je začel vzpon je vsak v svoj ritemu ubral pot proti vrhu. Sam nisem imel nekih večjih težav in sem prišel dokaj spočit na vrh, kjer je sledilo hitro okrepčilo, namesto vode sem po pomoti vzel juho, a kaj moremo, tudi jest je treba:))
Sledil je spust, ter vožnja nazaj proti Ljubljani.
Pot nas je vodila skozi poljansko dolino mimo Škofje loke in Zbilja, ter preko Tacna nazaj v Ljublano. Cilj je bil zopet v BTC, kjer je potem sledila še razglasitev rezultatov in malica!
Pa še moje povprečje celotne tekme od BTC do BTC: 37,2km/h in 158 prevoženih km.
Sedaj pa še nekaj težkih treningov in kmalu bo tekma tu!!

1 komentar:

Leni Fafangel_Triathlet pravi ...

Ja, super si! Ni kaj... ;)