AGE-GROUP IRONMAN

TRIATHLET

torek, 21. april 2009

62km v 5urah




V soboto 18.4.09 se je Tivoliju v Ljubljani odvijal 8urni tek, pod organizatorstvom Jureta Koširja.
Teka sem se na povabilo ekipe Marka Potrča udeležil tudi sam. Sprva je bilo mišljeno, da bo to bolj zabava in druženje, a se je na koncu izkazalo kot zelo uspešen trening...
Štart teka se je začel ob 10, vreme je bilo za tek ravno pravo, pa tudi udeležba je bila za prvo izvedbo velika. Pred samim štartom sem si rekel, da pretečem maraton in potem prekinem s tekom. A ker je bila družba med tekom zelo prijetna (hvala Matej za skupne tekaške urice;)), sem se odločil da malo podaljšam in tako po 5urah zaradi bližajočih se triatlonskih tekem prekinil s tekom. Na Garminu Forerunner 305 se je v tem času nabralo za 62,5km pretečene razdalje. (skupni čas je bruto čas, kar pomeni da so upoštevani tudi vsi postanki za hrano, pijačo, preoblačenje,...)
Kot zanimivost naj povem, da je bil vmesni čas na maratonski razdalji vključno s postanki 3ure 8min, kar je za trening odlično. Tu ven sem tudi naredil plan, da se podobnega tempa poizkušam držati tudi na IM AUSTRIJA.
Tu pa naj še enkrat izpostavim nogavice CEP v katerih sem celih 5ur tekel. Skozi celoten tek ni bilo nobenega problema z meči, pa tudi sedaj so meča kot nova- nobene bolečine, je pa res da sem jih nosil potem se celo nedeljo in ponedeljek.
Če bodo tudi hlače tako učinkovite, potem bo to zmagovalna kombinacija.

Rezultati:http://www.timingljubljana.si/

Sedaj pa me že v soboto čaka nova 200tka na kolesu in v nedeljo menjava (kolo (Ravne-Šmartinsko jezero+ tek (12km)). Bo naporno!

Zgodil pa se je tudi preobrat v tekaški opremi. Sedaj mi bodo na poti do mojih rezultatov na treningih in tekmah pomagale superge REEBOK. (več o supergah v prihodnje)

Ni komentarjev: